Stor interesse for Bussveien

Bussveien trekker mange besøkende som vil høste erfaringer av prosjektet og se med sine egne øyne hvordan den tar form. 

En god blanding tyske politikere og byråkrater fra Leipzig var på besøk i Stavanger denne uken og fikk en smakebit av lokale værforhold og ikke minst, Bussveien. Formålet med besøket fra Leipzig var erfaringsutvekslinger om mobilitet, offentlig transport og strategier.

Dr. Beate Ginzel, leder for kontoret for urban regenerering og boligutvikling, var imponert av det hun fikk se av Bussveien denne dagen. 

- Fram til i dag har jeg bare sett Bussveien på papiret. Å få muligheten til å oppleve Bussveien på nært hold var svært imponerende og interessant. At dere jobber med ny teknologi som elektriske og autonome busser var også fascinerende å lære mer om. Nå har vi mye spennende informasjon å ta med oss tilbake til Leipzig.

Dr. Beate Ginzel
DSC_1181

Løser mobilitetsutfordringer i regionen

Tidligere i år har også representanter fra Opplysningsrådet for Veitrafikken vært på befaring. OFV jobber for tryggere og mer effektive veier i Norge og følger prosjektet med stor interesse.

Øyvind Solberg Thorsen, direktør OFV, synes prosjektet virker svært lovende og at planleggerne i prosjektet har tenkt på mer enn bare buss. 

- Jeg synes det er et svært spennende prosjekt som er nyttig for oss å få et innblikk i siden det ikke bygges noe tilsvarende andre steder i Norge. Et interessant poeng med Bussveien er at planleggerne i prosjektet har også inkludert bilistene i planleggingen i motsetning til for eksempel Bybanen i Bergen. Her inkluderes både bilistene og kollektivbrukerne i løsningen, med hovedvekt på bussen selvfølgelig som følge av målsetningen om nullvekst i bilbruken.

Thorsen er også optimistisk med tanke på mobilitetsutfordringene som kan løses som resultat av at Bussveien bygges. 

- Kollektiv spiller en svært sentral rolle når det kommer til å løse fremtidens mobilitetsutfordringer. Jeg tror Bussveien kommer til å løse mye av mobilitetsbehovene i området når prosjektet har kommet enda lenger i planleggingen og folk har blitt bedre kjent med Bussveien. Samtidig er det fortsatt rom for privatbilen i mange sammenhenger for kollektiv kan ikke løse absolutt alle mobilitetsutfordringer, men det virker det også som at prosjektet tar høyde for og det synes jeg er svært bra. 

Øyvind Solberg Thorsen
DSC_0731
Del dette innholdet på: