• Forside
  • Aktuelt
  • Over 11.000 har stemt! Bli med og bestem hvordan holdeplassene til Bussveien skal se ut

Over 11.000 har stemt! Bli med og bestem hvordan holdeplassene til Bussveien skal se ut

Over 11.000 har stemt! Bli med og bestem hvordan holdeplassene til Bussveien skal se ut

Arkitekter i Norge og Europa har laget forslag til design og utforming av holdeplassene som skal bygges langs Bussveien. På  Aftenbladet.no kan alle stemme på designet de synes er best til og med 5. april. Vinnerdesignet vil bli videreutviklet.

Bussveien knytter tre kommuner sammen og kan bli et felles kjennemerke for Nord-Jæren. Finner vi en lokal identitet for Nord-Jæren i ett av designforslagene? Eller kan ett av designene bli et felles kjennemerke?

Torsdag 17. mars åpnet tre utstillinger, som viser elleve designforslag som folk kan stemme på.

  • I Stavanger på Sølvberget
  • I Sola på Sola kulturhus
  • I Sandnes på Kvadrat (ved hovedinngangen i den nye delen)

 Aftenbladet.no kan alle stemme på designet de synes er best. Folkets valg vil telle som én stemme i juryen, som ellers er satt sammen av politikere og arkitekter. Vinnerdesignet vil bli offentliggjort under fylkesutvalget 10. mai.

Bussveien skal bli et kollektivtilbud av høy kvalitet med eget design, og vil skille seg ut fra øvrige ruter.

- Holdeplassen skal være flott, og passe inn i byområdene, men også invitere til bruk. Den skal være brukervennlig og ha god klimaskjerming. Vinnerdesignet vil bli jobbet videre med slik at alle krav blir oppfylt, forteller Richard Wigestrand som er delprosjektleder i designkonkurransen.

Åpen plan- og designkonkurranse for Bussveien arrangeres av Statens vegvesen og Rogaland fylkeskommune. Les mer om konkurransen her: http://bussveien.no/Aktuelt/35-holdeplassdesign-til-Bussveien

Les om Bussveien på nettsidene til Statens vegvesen og bussveien.no.

Del dette innholdet på:
Kontaktperson