"Mindre er mer" fikk flest stemmer

"Mindre er mer" fikk flest stemmer

"Mindre er mer" fikk 3310 stemmer. Det er over 1000 stemmer mer enn "Lunden" som kom på andreplass. Totalt stemte 11568 personer på holdeplassen de vil skal bli bygget langs Bussveien. Se resultatet her.

Nå skal Lars Helle, som er redaktør i Stavanger Aftenblad, argumentere for dette designet i juryen for holdeplasskonkurransen, som for øvrig består av politikere og arkitekter. Den 10. mai under fylkesutvalget offentliggjøres vinneren.

Booksharing og sykkelparkering

I holdeplassdesignet «Mindre er mer» har arkitekten tatt utgangspunkt i et mest mulig funksjonelt system som tilrettelegger god orientering på holdeplassen. Under leskuret er en gåsone, et venteområde med sitteplasser og et sentralt informasjons- og bruksområde. Sykkelparkering er under et eget tak ved en fotgjengerovergang.

I tillegg til grunnleggende funksjoner som billettautomat og informasjonssystem, foreslår arkitekten blant annet å utstyre holdeplassen med bok/magasinhylle (booksharing) salgsautomat for drikke etc. 

Mindre3
mindre-er-mer.pdf (14,22 MB)
 Klimaskjerming

Både holdeplassen og sykkelparkeringen har tak og sideglassvegger som beskytter mot vær og mulig forurensning fra passerende biler. Ingen terskler er høyere enn to cm, det er venteområde under tak for rullestolbrukere og ledelinje for blinde.

Leskuret og sykkelskuret er utformet som modulbygg med mulighet for å legge til eller trekke fra deler etter behov på den enkelte holdeplass.

Mindre2
 
Grønne tak

«Mindre er mer» har nøytrale og tidløse former som ikke dominerer i omgivelsene, og vil passe inn på forskjellige steder. Holdeplassen har lave horisontale bygg og jevne overflater med dempet utforming, gjennom bruk av glass, grafittfarget stål og tre. Tre på taket og tre som setemateriale gir visuell varme og er en direkte referanse til det mest tradisjonelle byggematerialet i regionen. Refleksjoner i glassvegger vil speile holdeplassens lokale nyanser. Holdeplassen har grønne tak som skal videreføre de grønne rabattene langs Bussveien.

 

Mindre4
Del dette innholdet på:
Kontaktperson